TSSD ‘Alo Annem / Babam Evde Sigara İçiyor’ Hattı Kuruyor

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği, (TSSD) Türkiye’de sigaraya karşı savaşta gelinen son durumu değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenledi. “Sigarayı Boykot Günü” kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklerle sosyal medya fenomenleri ve sanatçılar sigarayı bırakanlara destek oldu.

Türkiye Sigarayla Savaş Derneğinin (TSSD) düzenlediği “Sigarayı Boykot Günü” basın toplantısı bugün İstanbul’da bir AVM’de yapıldı. Sigarayla savaşta gelinen son durumun ele alındığı bu önemli günde Youtuber ve sanatçılar da sigarayı bırakanları yalnız bırakmadı. Toplantıda konuşan TSSD Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, dernek olarak “Alo Annem /Babam Evde Sigara İçiyor Hattı” kuracaklarını ifade ederek, “Evde sigara içen ebeveynleri bu zararlı alışkanlıklarından kurtarmak ve çocukların sağlığını pasif içici olarak tehdit eden durumun önüne geçmek için TSSD ALO ANNEM /BABAM evde sigara içiyor hattı kuruyor. Hattı arayan her çocuğun anne ve babasına uzmanlar tarafından evde içtikleri sigaranın çocuğun sağlığına ne kadar zarar verdiği anlatılacak. Ayrıca çocuğa anne ve babasına sigarayı nasıl bıraktıracağı konusunda bilgiler verilecek” dedi.

Karbonmonoksit ve diş taraması yapıldı

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD) tarafından düzenlenen basın toplantısının öncesinde ve sonrasında İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından karbonmonoksit ölçüm cihazıyla sigara içen ve içmeyen vatandaşlara yeşil ve kırmızı alanlarda vücutlarında bulunan karbonmonoksit miktarı ölçüldü. Ayrıca etkinlik kapsamında İstanbul Aydın Üniversitesi Dentaydın Diş Hastanesi tarafından kurulan stantlarda gelen katılımcılara ücretsiz diş tarama testi de yapıldı.