Sigara Ve Obezite Lösemi Ihtimalini Iki Kat Artırıyor

İKİNCİ Hematolojik Nadir Hastalıklar Kongresine katılan 400 bilim insanı yeni araştırma sonuçlarını açıkladı. Buna göre sigara ve obezite lösemi ihtimalini tam iki kat artırıyor.

Hematolojik Nadir Hastalıklar Derneği’nin ikincisini düzenlediği, Hematolojik Nadir Hastalıklar Kongresi, KKTC’de yapıldı. Yaklaşık 400 bilim insanının katıldığı kongrede lenf bezi, kan ve kemik iliği kanseri gibi hematolojik kanserlerin yanı sıra genetik, immünolojik hematolojik kanser olmayan nadir hastalıklardaki son gelişmeler tartışıldı.

SİGARA VE OBEZİTE LÖSEMİ HABERCİSİ

Kongrede konuşan Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, yeni çalışma sonuçlarına göre sigara ve obezitenin lösemi riskini iki katı artırdığına belirtti. Altuntaş, “Lösemi, lenfoma, myeloma gibi kan ve kemik iliği kanserlerinin gelişimini önlemek için sigara kullanılmaması ve alkol içilmemesi önemli. Dengeli beslenme, düzenli egzersiz ve riskli alışkanlıklardan uzak durmak gibi sağlıklı yaşam için genel olarak yapılması gerekenlerin yerine getirilmesi başlıca öneriler arasında. Şeker hastalığının lenfoma, lösemi ve myelom gibi lenf bezi, kan ve kemik iliği kanserlerinin gelişme riskini artırdığı da bildirildi” dedi.

Cevap bırakın