“TÜTÜNÜ MEZARA GÖMELİM”

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Antalya Temsilcisi Gürsel Yurtbahar, her yıl 8 milyondan fazla tütün kullanıcısının, 1.2 milyon pasif içici ve 6 bin çocuğun dumandan etkilenerek hayatlarını kaybetmesine yol açtığını kaydetti.

Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle açıklamada bulunan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Antalya Temsilcisi Gürsel Yurtbahar bütün vatandaşları tütün mamullerinin kullanımından uzak durmaya davet etti. Yurtbahar, 2019 yılının aralık ayında başlayan bütün dünya ülkelerinin sosyal ve ticari yaşantıları değiştiren, bireysel korunma ve ulusal mücadele kapsamında olan COVİD-19 ile mücadelemiz devam ettiklerini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü’nün 19 Ağustos 2020 tarihli verilerine göre; 216 ülkede 55 milyon 928 bin 327 vaka 1 milyon 344 bin onaylanmış vefat bulunduğunu hatırlatan Yurtbahar, “Ülkemizde mart ayında başlayan süreçte ise bugün itibari ile 11 bin 820 onaylanmış ölüm gerçekleşmiştir. Kişisel korunma ve temas olayına dikkat ederek salgından korunmaya çalışıyoruz. Kesinlikle bu salgından korunmaya çalışmalıyız. Ancak bu salgını destekleyen ve dostu olan tütün kullanımında mücadeleye bu dönem daha çok desteklememiz gerekmektedir” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI VE GELECEĞİMİZİ KORUYALIM

Her yıl 8 milyondan fazla tütün kullanıcısının, 1.2 milyon pasif içici ve 6 bin çocuğun dumandan etkilenerek hayatlarını kaybetmesine yol açtığını hatırlatan Yurtbahar, “Tütün ve tütün artıkları çevremizdeki tüm canlıları olumsuz etkilemektedir. Tütün kullanıcılarının, kendi sağlıkları ve toplum sağlığı için kullanmayı bırakmaları için en büyük fırsat görmelerini düşünmelidirler. 20 Kasım tarihi sigarayı bırakmak için önemli bir tarih olmalıdır. Tütün mamullerinin kullanımından kurtulma tarihi olmalıdır. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Koruma Günü’nde önemli bir adımdır. Çocuklarımız geleceğimiz, yaşama kaynağımız  ve umudumuzdur. Gelin birlikte çocuklarımızı ve geleceğimizi koruyalım. Tütün maddelerini bir daha kullanmamak üzere mezara gömelim” dedi.